Uitvaartkosten

Benieuwd naar de uitvaartkosten op dit moment, waar u rekening mee dient te houden? De kosten voor een uitvaart kunnen in de duizenden euro’s lopen, zelfs wanneer u gebruik wenst te maken van de basisvoorzieningen. Wilt u een goedkope kist en gebruik maken van een beperkt aantal volgauto’s? De kosten voor een begrafenis lopen gemakkelijk op tot boven de €8.000, een crematie zal zo’n €6.000 kosten. Houd er rekening mee dat de uitvaartkosten ieder jaar een beetje verder op zullen lopen, waardoor een uitvaartverzekering een goede keuze vormt.

Begraven of cremeren

De keuze tussen begraven of cremeren is van invloed op de uitvaartkosten die u betaalt. Begraven is over het algemeen wat duurder dan cremeren. Dat heeft onder andere te maken met het werk dat er in een begrafenis gaat zitten, ten opzichte van een crematie. Daarnaast dient u er rekening mee te houden dat u grafkosten dient te betalen, in plaats van de beperkte kosten voor een plaats in het crematorium. Wat dat betreft kunnen de uitvaartkosten bij een begrafenis verder oplopen. Kiest u aan de andere kant voor een uitgebreide crematie? Dan kunt u duurder uit zijn dan bij een eenvoudige begrafenis.

Opbaren en de kist

Binnen de uitvaartkosten dient u onder andere rekening te houden met de kosten voor de kist. Wenst u een reguliere kist of zoekt u aan de andere kant juist een mooier model? Het is verstandig om hier op voorhand al over na te denken en daar de uitvaartverzekering op af te stemmen. Ook de kosten voor het opbaren zijn van grote invloed. Wenst u een lichte verzorging of balseming? De uitvaartkosten zullen dan verder oplopen, zowel wanneer u kiest voor een begrafenis als voor een crematie.

Graf en de grafsteen

Voelt u zich het meest prettig bij een begrafenis? Houd er dan rekening mee dat u binnen de uitvaartkosten ook dient te betalen voor het graf en de grafsteen. Het graf is met name in de Randstad behoorlijk prijzig, de ruimte is er schaars waardoor u er een hoge prijs voor betaalt. Ook een grafsteen kost gemakkelijk €1.000 of meer, zelfs wanneer u gebruik wenst te maken van een eenvoudig model. Op die manier lopen de uitvaartkosten op tot in de duizenden euro’s, iets dat de meeste mensen niet zomaar achter de hand hebben en dat daarom vraagt om een goede verzekering.

Aanvullende kosten

Verder dient u binnen de uitvaartkosten rekening te houden met een aantal aanvullende kosten. Wat dacht u bijvoorbeeld van de kosten voor een kerk of een uitvaartcentrum? Het gaat om honderden euro’s, net als wanneer u mooie rouwkaarten wilt versturen of u wilt zorgen voor dankbetuigingen voor een ieder die langskomt. Het is verstandig om de uitvaartkosten op voorhand al een keer te berekenen, zodat u na kunt gaan welke verzekering er noodzakelijk is. Begint u al vroeg met de verzekering? Dan zal de premie meevallen, ondanks de hoge uitvaartkosten nu en in de toekomst. Bij de verzekeraars op Begrafenisverzekeringen.net kunt u berekenen wat uw uitvaart ongeveer zal gaan kosten en daarbij worden dan direct toepasselijke verzekeringen getoond, wat natuurlijk handig is.

Previous post:

Next post: