Overstappen van verzekeraar

Is het zo dat u graag zou willen overstappen van verzekeraar, bijvoorbeeld na een vergelijking van begrafenisverzekeringen? Houd er dan rekening mee dat dit in de meeste gevallen niet zonder financiële gevolgen zal zijn. Dat heeft te maken met het feit dat u een begrafenisverzekering normaal gesproken voor het leven afsluit. De verzekeraar gaat uit van een bepaalde premie per maand, om met behulp van beleggingen tot het bedrag te komen dat er nodig is voor uw uitvaart. Indien u tussentijds de handdoek in de ring gooit kunt u overstappen van verzekeraar, maar zal de begrafenisverzekering in veel gevallen wat duurder uitvallen.

Stopzetten van de begrafenisverzekering

Wilt u een begrafenisverzekering stopzetten, om elders een nieuwe polis af te kunnen sluiten? Afhankelijk van uw leeftijd heeft u al een bepaalde hoeveelheid premie betaald, die in de meeste gevallen (grotendeels) verloren zal gaan. U kunt uit begrafenisverzekering afkopen, maar er blijft dan doorgaans niet veel waarde over. Daarnaast is het verstandig om goed te kijken naar de premie die u betaalt voor uw nieuwe begrafenisverzekering. Op het moment dat u nog jong bent kunt u rekenen op een scherpe premie, maar dat wordt op latere leeftijd steeds een beetje lastiger.

Premievrij maken van uw polis

U kunt aan de andere kant ook overstappen van verzekeraar door de begrafenisverzekering premievrij te maken. U zorgt er dan voor dat u niet langer de premie betaalt, waardoor u de mogelijkheid heeft om een nieuwe dekking aan te gaan. De verzekeraar zal het opgebouwde bedrag in een deposito storten, waardoor u een mooi rendement blijft maken en u uiteindelijk kunt rekenen op de uitkering van in ieder geval een deel van de kosten voor uw uitvaart. Het premievrij maken is alleen mogelijk indien u gebruik maakt van een kapitaalverzekering. Het overstappen van verzekeraar vraagt wat dat betreft even wat aandacht.

Previous post:

Next post: