Looptijd begrafenisverzekering

Denkt u na over de ideale looptijd van uw begrafenisverzekering? Het is verstandig om deze zo lang mogelijk te kiezen, iets waarmee u de premie per maand kunt drukken. Het is gebruikelijk om een begrafenisverzekering voor bijvoorbeeld 30 jaar af te sluiten, al kunt u de looptijd daarnaast goed af laten hangen van uw huidige leeftijd.

Vaste of levenslange looptijd

Zoekt u naar een vaste looptijd voor uw begrafenisverzekering? U kunt dan rekening houden met 30 jaar, een periode waarmee u er over het algemeen voor zorgt dat u hier voorlopig mee vooruit kunt. Het is daarnaast mogelijk om een looptijd van uw begrafenisverzekering te kiezen van bijvoorbeeld 10, 15, 20 of 25 jaar. Langer is tevens mogelijk, korter is over het algemeen niet verstandig. Dat heeft te maken met het feit dat u dan een (zeer) hoge premie betaalt, waardoor u tevens zelf zou kunnen sparen voor de uitvaart.

Wilt u er vooral voor zorgen dat u tot een bepaalde leeftijd premie betaalt, bijvoorbeeld omdat u verwacht rond die periode te komen te overlijden? Het is mogelijk om de looptijd van uw begrafenisverzekering af te stemmen op uw 65e levensjaar, uw 80e levensjaar of bijvoorbeeld uw 85e levensjaar. U zorgt er op die manier voor dat u de looptijd van de begrafenisverzekering door kunt laten lopen tot op latere leeftijd. U betaalt premie tijdens de looptijd van de begrafenisverzekering. Kiest u voor een levenslange looptijd? De premie ligt dan relatief laag, al betaalt u de premie aan de andere kant een groot aantal jaren.

Lage premie bij lange looptijd begrafenisverzekering

De premie voor een begrafenisverzekering is direct afhankelijk van de looptijd. Dat heeft te maken met het feit dat een begrafenisverzekering eigenlijk een spaarverzekering is, in plaats van een risicoverzekering. De verzekeraar dekt in dit geval niet zomaar een risico af, we komen uiteindelijk immers allemaal te overlijden. Dat maakt het van belang om voor het moment van overlijden in ieder geval gemiddeld genomen voldoende premie te innen. Wilt u zich op late leeftijd nog verzekeren? Dan is er weinig tijd om te ‘sparen’, waardoor de korte looptijd van de begrafenisverzekering leidt tot een hoge premie.

Het is in plaats daarvan verstandiger om de looptijd van de begrafenisverzekering zo lang mogelijk te kiezen, door daar al op jonge leeftijd gebruik van te maken. Des te jonger u begint, des te groter de kans dat u slechts een paar euro per maand hoeft te betalen. De lange looptijd van de begrafenisverzekering helpt u er op die manier voor te zorgen dat u er op een voordelige wijze gebruik van kunt maken. Uiteraard kunt u online een begrafenisverzekering afsluiten, op basis van de looptijd die u wenst. Levenslang, tijdens een vaste periode of tot een bepaalde leeftijd, met betrekking tot de looptijd van de begrafenisverzekering is er van alles mogelijk.

Previous post:

Next post: