Koopsom

Benieuwd naar een koopsom begrafenisverzekering? Het is een specifiek type begrafenisverzekering, dat gebaseerd is op een enkele inleg waarmee u ervoor zorgt dat u op termijn uw uitvaart kunt laten verzorgen. Het is een zeer overzichtelijke vorm van een uitvaartverzekering, omdat u slechts eenmalig een inleg hoeft te doen om gebruik te kunnen maken van de begrafenisverzekering. U voldoet in één keer een groot bedrag, dat de verzekeraar vervolgens gebruikt om het benodigde kapitaal op te kunnen bouwen.

Voordelen van een koopsom begrafenisverzekering

De koopsom begrafenisverzekering biedt verschillende voordelen. Het is bijvoorbeeld niet nodig om maandelijks premie af te dragen. Dat betekent dat er geen sprake is van nog een aanvullende kostenpost, in plaats daarvan is het mogelijk om alles in één keer te regelen. Uiteraard kunt u er na het voldoen van de koopsom voor de begrafenisverzekering vanuit gaan dat alles in orde is, zodat u er als het ware geen omkijken meer naar heeft. Het bedrag zal door de loop der jaren renderen en er daarmee voor zorgen dat u niet voor vervelende situaties komt te staan.

Benieuwd naar de aanvullende voordelen van een koopsom begrafenisverzekering? U kunt er bijvoorbeeld op rekenen dat er een aantrekkelijke korting beschikbaar is, op het moment dat u het bedrag in één keer betaalt. De verzekeraar ontvangt graag een koopsom en biedt in ruil daarvoor kortingen aan of zorgt er op basis van een water hoger rendement voor dat u op een betere uitvaart kunt rekenen. Wilt u de begrafenisverzekering nog op latere leeftijd afsluiten? Een koopsom begrafenisverzekering is dan goed geschikt, u zou immers niet meer voldoende tijd hebben om maandelijks een bedrag in te leggen. In plaats daarvan kunt u er met de koopsom begrafenisverzekering voor zorgen dat u in één keer klaar bent. De koopsom is dus niet hetzelfde als het afkopen van de verzekering, want hierbij kunt u bijvoorbeeld de verzekering vrij van premie maken.

Geen belastingvoordeel meer

Wist u dat het met een koopsom begrafenisverzekering helaas niet meer mogelijk is om te profiteren van belastingvoordeel? Tot 2008 was er sprake van een aantrekkelijk belastingvoordeel, tot die tijd had u de mogelijkheid om de kosten voor uw koopsom af te trekken van de inkomstenbelasting. Daar is nu helaas geen sprake meer van, al is er gelukkig wel sprake van een andere regeling.

Het is mogelijk om een geblokkeerde bankspaarrekening te gebruiken als begrafenisverzekering. U mag daar een bedrag van maximaal €6.921 (2015) op sparen, zodat u de uitvaart kunt betalen. De waarde van dit bedrag zal niet meetellen voor uw vermogen in box 3, zodat u daar geen belasting over hoeft te betalen. Dat betekent dat het nog wel degelijk mogelijk is om fiscaal voordeel te behalen, al is dat niet meer in de vorm van een koopsom begrafenisverzekering. De koopsom begrafenisverzekering is daarmee fiscaal iets minder aantrekkelijk geworden, al staan de andere voordelen natuurlijk nog wel altijd overeind. Wat dat betreft is het de moeite waard om de mogelijkheden hiervan goed te onderzoeken en die bijvoorbeeld te vergelijken met de mogelijkheid om een reguliere begrafenisverzekering af te sluiten en daar maandelijks voor te betalen.

Previous post:

Next post: